Robotic Process Automation

Robotic Process Automation eller blot kort RPA er en softwaregruppe som kan automatisere en lang række af ensformige manuelle arbejdsopgaver som i dag udføres af mennesker. Et andet navn for RPA er derfor softwarerobotter. Softwaren fungerer ved at imitere det du gør på skærmen, så du fortæller softwaren hvor der skal klikkes, kopieres eller skrives.

En proces der kan automatiseres er indtastning af ordrer modtaget som vedhæftning i e-mails. En sådan automatiseret proces kan spare virksomheden for rigtig mange timer og fejl, og i stedet lade medarbejderne bruge deres tid på opgaver af højere værdi.

Robotic Process Automation skal ses som en mellemtingen mellen manuelt arbejde og fulde integrationer mellem systemer.

Software Automation

Der findes i dag en lang række af software som kan automatisere arbejdsopgaver i virksomhederne – et eksempel er Zendesk hvor kundeservicefunktionen kan blive klaret hurtigere via en række foruddefineret processer og makroer.

Et andet eksempel er en B2B selvbetjeningsløsninger, hvor kunderne selv kan tilgå produktinformationer og materialer, placere ordrer og selv finde faktura, leveringsinformation og andre oplysninger. Dette kan ligeledes spare tid.

Marketing Automation

Begrebet Marketing Automation dækker over flows der opsættes til at understøtte forbrugernes kunderejser. Et flow starter også ved en hændelse, f.eks. deltagelse i webinar, download af e-bog eller et førstegangskøb. Herefter kan der følges op med annoncer på sociale medier, en emailsekvens eller SMS.

Hvordan kommer du igang med digitalisering af din forretning tænker du nok. En rigtig god ide at tage kontakt til en digital rådgiver for inspiration og samarbejde. Man kan ligeså godt gøre brug af den erfaring og ekspertise som disse konsulenter besidder.